dimarts, 1 de gener del 2008

Dibuixos de final del 2007 i principis del 2008.

Bloc Esglaó amb dibuixos.

Aquest nou any 2008 estrenem bloc amb quatre dibuixos.

Els dos primers fets l'any 2007 i els dos segons fets aquest any nou 2008. I els seus temes són la natura (els animals), la pau i l'ecologia, entre altres.

Primer els del 2007. Recordeu que podeu baixar-vos-els sense modificar-los i citant la seva font.



La moral d'aquesta historieta és que val més un apocalipsi imaginat ara que un apocalipisi real demà.

El segon dibuix està ambientat en la nostra Guerra Invicil (1936-1939). Aquí el teniu:



Mostra d'amor mutu entre tres combatents, que acaben de cruspir-se una mísera llauna de sardines, i un gat.

Ara venen els dibuixos del nou any 2008. Em disculpareu si el tercer dibuix, que també tracta de gats, toca una coneguda marca publicitària:


No només s'ha de tenir cura dels animals de companyia, que ens donen un amor incondicional. Cal no equivocar-se en les marques.

Aquest dibuix és un toc d'humor al necessari reciclatge. De fet, la solució que té tot planeta habitat és que la seva humanitat imiti la natura, la qual cosa vol dir que recicli tota la matèria i utilitzi exclusivament energies renovables.



Us preguntareu perquè els catalans són tan proclius als acudits anomenats escatològics. La raó adduïda per un vell amic meu ja difunt, l'Agustí Chalaux, és que és una reacció freudiana. En els darrers segles els catalans hem viscut infantilitzats. Us preguntareu que té això ara veure, doncs té a veure perquè la primera obra creativa que fa una criatura després de néixer és una gran deposició (a despit de les persones que la cuiden) i quan creix li agrada fer rialles d'això.

Però passa el temps i els catalans, com a poble, poden superar aquesta etapa infantil.

B. Esglaó.